Bentayga Speed Space Edition – exemplar unicat cu design inspirat de cosmos 

Producătorul britanic de automobile a publicat o serie de imagini cu noul concept Bentayga Speed, numit Space Edition, care prezintă o serie de caracteristici unicat, inclusiv accente portocalii și ornamente negre lucioase. 

Mașina a fost proiectată de Mulliner, divizia de proiectare personalizată a companiei, și dispune de elemente și culori preluate din spațiul cosmic. Se spune că mașina ar fi fost inspirată de Coasta Spațială din Florida, care găzduiește Centrul Spațial Kennedy și Stația Forțelor Spațiale Cape Canaveral. 

Potrivit companiei, exemplarul unicat al SUV-ului Bentayga Speed urmează să fie livrat unui client din Statele Unite. După cum sugerează și numele, designul exterior dezvăluie un finisaj în două nuanțe combinate, un gri închis și verde, din care rezultă culoarea Cypress. Sursele oficiale spun că mașina a fost vopsită să arate precum umbra de pe suprafața Lunii. 

Estetica finală este completată de accente Orange Flame – culoare despre care producătorul spune că a fost inspirată de urmele de praf care se văd pe cerul nopții – situate în părțile inferioare ale barelor față și spate, precum și în zona pragurilor. Se pot observa, de asemenea, elemente negre în jurul grilei și geamurilor laterale. La interior, tapițeria reflectă o combinație între nuanțele Beluga și Porpoise, iar pe uși și în zona torpedoului sunt prezente elemente Galaxy Stone. 

Modelul este alimentat de un motor W12 de 6.0 litri, twin-turbo, care dezvoltă 635 de cai putere și un cuplu de 900 Nm. Bentayga Speed Space Edition accelerează de la 0 la 100 de km/h în 3.9 secunde și atinge o viteză maximă de 306 km/h. Bentayga este în prezent cel mai bine vândut model al producătorului. Bentley a vândut peste 28.500 de exemplare SUV, ceea ce a contribuit semnificativ la atingerea unui nou record în 2021. Bentayga, care este acum oferită în versiune hibrid, a reprezentat 40% din vânzările totale ale mărcii de lux anul trecut. 

Sursă: automarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>