Autoritățile americane investighează sistemul de pilot automat Tesla

Guvernul din SUA a demarat o investigație oficială asupra sistemului avansat de asistență auto al pilotului Tesla, după o serie de accidente care au implicat vehiculele producătorului. Ancheta efectuată de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA) investighează 11 accidente, în care au fost rănite 17 persoane, dintre care una a decedat. Investigaţia vizează 765.000 de vehicule, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele din 2014, inclusiv Modelul S, Modelul X, Modelul 3 și Modelul Y. 

NHTSA spune că majoritatea incidentelor au avut loc după lăsarea întunericului și că scenele de accident au inclus măsuri de control, cum ar fi luminile vehiculelor de urgență, panourile luminoase de semnalizare rutieră și conurile de trafic. Totodată, autoritățile au declarat că investigația va „evalua tehnologiile și metodele utilizate pentru a monitoriza, asista și impune angajamentul șoferului cu sarcina de conducere dinamică în timpul modului Pilot automat”. 

Pilotul automat a fost anchetat anterior de Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi (NTSB) al SUA, care a recomandat ca NHTSA să solicite producătorului de autoturisme electrice introducerea unui sistem mai bun pentru a se asigura că șoferii sunt atenți chiar și atunci când pilotul automat este angajat. 

Potrivit unui raport din 2018, publicat anul trecut, NTSB a stabilit că Tesla nu a făcut suficient pentru a preveni utilizarea abuzivă a sistemului, iar abordarea practică a NHTSA pentru reglementarea ADAS și a tehnologiei conexe a trecut cu vederea riscurile unor astfel de sisteme. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>