Audi va încheia producția de mașini cu ardere internă până în 2033

Producătorul german a confirmat într-un comunicat de presă că toate modelele pe care le va lansa începând cu 2026 vor fi vehicule electrice. Deși producția de mașini cu ardere internă se va încheia în 2033, se anunță o mică excepție. Este vorba despre un model chinez care a înregistrat până acum o creștere de piață semnificativă și care pare să continue dincolo de 2023. 

Deși pe termen lung, producătorul vrea să ajungă la neutralitatea carbonului până în 2050, există posibilitatea ca acesta să producă la nivel local motoare pe benzină până la această dată. Potrivit unor informații dezvăluite săptămâna trecută în presa internațională, sfârșitul producției de motoare cu combustie de apropie, iar 2026 va fi anul în care germanii din Ingolstadt vor dezvălui vehiculul său final de producție ICE. 

În ceea ce privește modului în care compania intenționează să întrerupă treptat motoarele pe benzină și diesel, brandul de lux a anunțat deja că modelul supermini A1 nu va beneficia de un înlocuitor direct, pe motiv că Volkswagen deține în prezent mai multe modele populare printre care se numără Polo, Ibiza și Fabia. Potrivit celui mai recent raport, compania a anunțat în cursul săptămânii trecute că viitoarele generații A3, A4, A5 și A6 vor trece la puterea EV. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>