Audi E-Tron 2022 își schimbă numele în Q8 E-Tron

În luna noiembrie a anului trecut, producătorul de automobile a anunțat că va lansa o versiune îmbunătățită a SUV-ului electric E-Tron, cunoscut sub numele de Q8 E-Tron. Potrivit presei germane, compania va lansa un facelift pentru E-Tron în cursul acestui an, urmând să primească o serie de schimbări estetice și actualizări tehnice. 

Zvonurile sugerează că Audi va instala noi baterii și va face motoarele electrice mai eficiente pentru a crește autonomia vehiculului. Modelul, inclusiv ornamentul elegant Sportback, va primi un front reproiectat cu o nouă grilă, în timp ce partea din spate va primi o grafică a stopurilor reproiectată. Modelul a fost primul vehicul electric produs în masă al companiei, care din 2018 a contribuit la crearea mărcii E-Tron.  

Tot în cursul acestui an, se așteaptă ca producătorul să definitiveze pregătirile pentru mult așteptatul Q6 E-Tron. Modelul se va deplasa pe arhitectura PPE, dezvoltată printr-un parteneriat încheiat cu Porsche. În continuare, compania se pregătește pentru asamblarea viitoarei generații Q8 E-Tron, care urmează să fie lansată în 2026, după cum s-a anunțat în noiembrie 2021. Noul model va avea la bază o platformă dedicată, coparativ cu actuala generație, care utilizează o platformă MLB modificată.

Sursă: motor1.com

Articolul precedent

Rolls-Royce dezvăluie a doua dintre cele trei mașini de lux Boat Tail

Conceptul electric Subaru STI E-RA a debutat cu 1.088 CP la Salonul Auto de la Tokyo

Articolul urmator