Audi anunță că motoarele V6 diesel pot fi acum alimentate cu biocombustibili HVO 

Având în vedere presiunea socială legată de schimbările climatice dăunătoare, industria auto se luptă să treacă la tehnologii mai puțin poluante. Audi explorează, de asemenea, beneficiile combustibililor din surse regenerabile în trecerea mai amplă la propulsia electrică. Compania a aprobat acum utilizarea uleiului vegetal hidrotratat pe anumite modele ale motorului său V6 TDI, potrivit rapoartelor auto. 

De la mijlocul lunii februarie, o gamă de modele noi va putea funcționa cu combustibil HVO. Modelele V6 TDI ale SUV-urilor Audi A4, A5, A6, A7, A8 și Q7 și Q8 vor fi alimentate cu motorină regenerabilă, inclusiv versiunile echipate cu motorul de 282 de cai putere. Viitorul SUV Q5 și A6 Allroad vor avea, de asemenea, un motor V6 TDI compatibil HVO. 

Producătorul german susține că motoarele alimentate cu biocombustibili emit cu 70% – 90% mai puține emisii, comparativ cu un agregat pe motorină. În plus, utilizarea de combustibili îmbunătățește combustia. Alternativele HVO pot fi regăsite în aproximativ 600 de benzinării din Europa, cele mai multe fiind localizate în Peninsula Scandinavă.

Mișcarea ar trebui să adauge o oarecare flexibilitate șoferilor de pe piețele din Europa, unde acești combustibili sunt ușor disponibili la pompă. De asemenea, va servi ca măsură temporară de reducere a emisiilor pe măsură ce lumea trece la un transport mai curat în general.

Sursă: tracednews.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>