ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc

Grupul ATP din Baia Mare și-a extins portofoliul de mașini prin producția autovehiculelor pentru transportul de persoane, lansând pe piață primul autobuz electric românesc, care promite o autonomie de până la 360 de kilometri.

La mijlocul lui martie, producătorul auto din Baia Mare a anunțat lansarea unui autobuz complet electric în România. Denumit oficial Bus e-UpCity, noul vehicul pentru transportul în comun a debutat pe piață în urma unei investiții de 25 de milioane de euro.

Primul prototip ATP Bus e-UpCity are 83 de locuri și dispune de o lungime de 12,18 metri. Vehiculul are omologare europeană, iar în varianta de configurație specială, poate dispune chiar și 95 de locuri. Este de menționat faptul că o echipă de designeri români și-a pus amprenta la dezvoltarea esteticii exterioare.

Bateriile sunt achiziționate de la furnizorul chinez CATL, unul dintre giganții tehnologiei EV care produce piese pentru cele mai prestigioase branduri auto din lume. Sub capotă, autobuzul cu emisii zero este echipat cu un motor sincron cu magnet permanent, produs de Dana Prestolite, un sistem de frânare dezvoltat de WABCO și un sistemul de direcție Bosch/ZF.

Automarket dezvăluie că la interior, vehiculul dispune de conectivitate Wi-Fi, prize USB cu două porturi încorporate în dreptul fiecărui set de scaune și un monitor cu memorie externă portabilă pentru diferite proiecții multimedia.

ATP Group este o companie auto care activează din 1995 ca furnizor de produse şi servicii integrate pentru șoferii din segmentul transporturilor. Portofoliul diversificat repoziționează brandul ca și integrator de produse și sisteme pentru mobilitatea persoanelor și produselor.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>