Aston Martin dezvoltă baterii de înaltă performanță cu Britishvolt. Primul vehicul electric va fi lansat în 2025 

Producătorul de lux a ajuns la un acord cu Britishvolt, cel mai important investitor al Marii Britanii în tehnologii de baterii, pentru vehiculele sale electrice, care vor ajunge pe piață începând cu 2025. Aston Martin este primul producător auto care a anunțat un parteneriat cu firma de baterii din Blyth, în urma știrilor recente făcute de Lotus care anunțau că va folosi baterii furnizate de Britishvolt pentru o nouă mașină sport electrică. 

Aston Martin vrea să țintească noi standarde de performanță repetabilă pe piață, timpi mai buni de încărcare și o autonomie mai mare, deoarece urmărește „să creeze cel mai dorit EV de performanță ultra-lux”. O echipă comună de cercetare și dezvoltare a ambelor firme va proiecta, dezvolta și industrializa parcuri de baterii, inclusiv module personalizate și sisteme de gestionare a bateriilor. Totodată, va maximiza capacitatea celulelor cilindrice de înaltă performanță dezvoltate de Britishvolt pentru a fi utilizate în vehiculele electrice Aston Martin, anunță producătorul. 

Primul hibrid plug-in al companiei din Gaydon, supercarul Valhalla cu motor central, sosește în 2024, primul său EV în 2025 și până în 2026, toate gamele noi vor avea o variantă de propulsie electrificată. Aston Martin, care utilizează deja sisteme de propulsie Mercedes și alte componente, a declarat că parteneriatul cu Britishvolt este complementar acordului său existent cu Mercedes.

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>