Arrera Automobili creeza primul supercar albanez inspirat din Formula 1

Qendrim Thaqi si compania sa Arrera Automobili a renuntat deocamdata la proiectul Illyrian Pure Sport, prezentat in 2020, insa a lansat de curand un set de imagini ale supercarului albanez SD+, impreuna cu detaliile complete ale grupului propulsor. Se pare ca Arrera Automobili isi indeplineste visul de a introduce acel primul supercar albanez pe piata auto. 

Fabricat exclusiv de Wolfgang Kizler pentru companie, modelul este alimentat de un motor V8 de 7.0 litri cu pistoane de 90 de grade. Puterea de iesire este de 1.800 CP si 1.500 Nm, pe combustibilul standard. Producatorul auto a declarat ca intentioneaza sa bata recordul la categoria „cel mai rapid supercar din lume” cu noul vehicul. 

In ceea ce priveste designul modelului albanez, Thaqi, cel care a proiectat si Illyrian Pure Sport, a creat modelul SD + din fibra de carbon integral. Se spune ca este inspirat de Formula 1, iar fiecare parte a exteriorului a fost gandita astfel incat sa ofere o mai buna eficienta aerodinamica. Un exemplu poate fi emblema de pe spate care impinge rapid aerul fierbinte din compartimentul motorului si lasa aerul rece din interiorul pompei de ulei. 

Totodata, supercarul Arrera SD + prezinta o terminologie specifica. Litera S vine de la comandantul militar albanez Skanderbeg, litera D reprezinta numarul 500 in cifre romane si face referire la cei 500 de kilometri pe ora, iar semnul plus (+) ne arata ca viteza standrad mentionata poate fi depasita. 

Compania a anuntat ca supercarul albanez va fi dezvaluit pe deplin in metal anul viitor. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>