Aproximativ 2 milioane de Toyota RAV4 sunt supuse riscului de incendiu

Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului Rutier (NHTSA) a demarat o investigatie preliminara de evaluare a modelelor Toyota RAV4 din 2013 si pana in 2018, din cauza riscului de incendiu. Nu se stie daca se va ajunge la o rechemare completa, insa sunt vizate aproximativ 1.862.103 de exemplare ale crossover-ului. 

Din documentul oficial reiese faptul ca problema ar putea avea legatura cu terminalul B + al bateriei, care poate fi scurtat de cadrul de fixare, iar acest lucru poate duce la un incendiu sau la blocarea vehiculului. 

Conform Biroului de Investigatii Defender al NHTSA, s-au inregistrat 11 plangeri  din cauza acestei probleme, iar patru dintre raporte declara ca incendiile s-au produs cu motorul oprit. Jumatate dintre cei afectati au anuntat ca vehiculul s-a blocat inainte de producerea incendiului. NHTSA a declarat ca in Raportul de avertizare timpurie exista informatii cu privire la instalarea necorespunzatoare a bateriei sau la reparatii anterioare de coliziune frontala. 

Una dintre cele 11 persoane care au facut reclamatii a raportat ca lumina de verificare a motorului s-a aprins in timp ce se deplasa cu aproximativ 85 kmh, iar fumul alb a inceput sa iasa din capota, urmand flacarile vizibile care au cauzat daune considerabile. 

Este de mentionat faptul ca o evaluare preliminara nu vine la pachet cu o rechemare completa. Conform NHTSA, prin ancheta se doreste identificare factoriilor declansatori si frecventa incendiilor provocate de bateria vehiculelor in cauza, in raport cu vehiculele similare. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>