Aproximativ 2 milioane de Toyota RAV4 sunt supuse riscului de incendiu

Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului Rutier (NHTSA) a demarat o investigatie preliminara de evaluare a modelelor Toyota RAV4 din 2013 si pana in 2018, din cauza riscului de incendiu. Nu se stie daca se va ajunge la o rechemare completa, insa sunt vizate aproximativ 1.862.103 de exemplare ale crossover-ului. 

Din documentul oficial reiese faptul ca problema ar putea avea legatura cu terminalul B + al bateriei, care poate fi scurtat de cadrul de fixare, iar acest lucru poate duce la un incendiu sau la blocarea vehiculului. 

Conform Biroului de Investigatii Defender al NHTSA, s-au inregistrat 11 plangeri  din cauza acestei probleme, iar patru dintre raporte declara ca incendiile s-au produs cu motorul oprit. Jumatate dintre cei afectati au anuntat ca vehiculul s-a blocat inainte de producerea incendiului. NHTSA a declarat ca in Raportul de avertizare timpurie exista informatii cu privire la instalarea necorespunzatoare a bateriei sau la reparatii anterioare de coliziune frontala. 

Una dintre cele 11 persoane care au facut reclamatii a raportat ca lumina de verificare a motorului s-a aprins in timp ce se deplasa cu aproximativ 85 kmh, iar fumul alb a inceput sa iasa din capota, urmand flacarile vizibile care au cauzat daune considerabile. 

Este de mentionat faptul ca o evaluare preliminara nu vine la pachet cu o rechemare completa. Conform NHTSA, prin ancheta se doreste identificare factoriilor declansatori si frecventa incendiilor provocate de bateria vehiculelor in cauza, in raport cu vehiculele similare. 

Articolul precedent

Custom McLaren 720S de la SWAE primeste 900 CP

Toyota Yaris obtine titlul „Masina europeana a anului”

Articolul urmator