Americanii de la Chevrolet au lansat versiunea electrică a modelul Silverado

Producătorul american a dezvăluit recent noul Chevrolet Silverado EV, versiunea electrică a camionului emblematic. Vehiculul promite până la 673 de cai putere și o autonomie de 644 de kilometri. În prezent, Ford F-150 și Chevrolet Silverado rămân două dintre cele mai populare camionete de pe teritoriul american. 

În luna mai a anului trecut, Ford a lansat modelul electric F-150 Lightning, însă acum este rândul americanilor de la Chevrolet să lanseze un nou model care să rivalizeze pe piața mașinilor electrice. Oficialii companiei spun că versiunea pur electrică nu are nimic în comun cu modelul echipat cu motor termic, conceput inițial ca un pick-up cu zero emisii. 

Noul Silverado EV dezvăluie o parte frontală aerodinamică, ceea ce înseamnă că zvonurile, potrivit cărora modelul va fi un pick-up cu cel mai mic coeficient aerodinamic, sunt adevărate. La nivel vizual, Silverado primește o grilă închisă, o capotă care ascunde un spațiu generos de depozitare, roți care măsoară 24 inci, elemente de protecție din plastic și un autobasculant cu o lungime de 1.803 milimetri. 

Peretele despărțitor, denumit de companie Midgate Multi-Flex, poate fi coborât pentru a permite transportul obiectelor cu lungimea de până la 2,7 metri. La interior, pasagerii vor găsi un instrument digital de 11 inci, un sistem multimedia de 17 inci, un plafon panoramic, un head-up display, lumini roșii și tapițerie din piele în două tonuri de culoare. Volumul de încărcare al cotierei centrale este de 31,8 litri. 

Se estimează că noul Chevrolet Silverado EV, echipat cu două motoare electrice, va ajunge pe piață în vara lui 2023. Producătorul va oferi mai întâi o versiune specifică flotei, cu 517 cai putere și 644 de kilometri autonomie. Capacitatea de tractare este un element crucial în departajarea modelelor pick-up, astfel că, pentru început, versiunea va putea tracta o greutate de 3.629 kilograme, urmând ca cifra să crească până la 9.072 de kilograme, datorită unui pachet opțional. 

Mai târziu, în toamna lui 2023, Chevrolet va dezvălui Silverado EV RST First Edition, cu 673 de cai putere, 1.056 Nm și o autonomie de 644 de kilometri. Mai mult decât atât, în opțiunea Wide Open Watts, mașina poate accelera până la 96 km/h în 4,5 secunde. Mai multe versiuni ale noului Silverado EV vor fi lansate ulterior, potrivit reprezentanților companiei, inclusiv un model de bază WT care va începe de la 39.900 de dolari.

Chevrolet nu a dezvăluit prea multe detalii despre baterie, însă se știe că va putea fi încărcată la stații rapide de 350 kW. În condițiile actuale, 10 minute de așteptare se vor traduce în 161 de kilometri de autonomie. 

Sursă: automarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>