Alpine A4810 – supercarul alimentat cu hidrogen 

Producătorul de automobile a colaborat cu Institutul European de Design (IED) la un nou concept alimentat cu hidrogen, care urmează să fie dezvăluit pe data de 18 martie. Denumit A4810, prototipul a fost conceput de un grup format din 28 de masteranzi IDE din Torino, ca parte a unui proiect de teză, cu sprijinul oficial din partea producătorului francez de mașini sport. 

Din imaginea teaser pe care producătorul a dezvăluit-o recent, se poate vedea sigla și partea din față a conceptului, cu faruri LED subțiri, în forma literei W, unite printr-o bandă luminoasă. Alpine a anunțat că în 2026, vom asista la debutul succesorului electric al lui A110. Săptămâna trecută, Grupul Renault, compania-mamă a mărcii, care s-a angajat să utilizeze tehnologia celulelor de combustie în vehiculele comerciale, a prezentat un nou concept care ar putea implementa tehnologia de ardere a hidrogenului ca mijloc de reducere a emisiilor vehiculelor la un cost scăzut. 

Toyota a fost unul dintre principalii susținători ai acestei tehnologii, până acum. Anul trecut, IED a colaborat cu Suzuki la dezvoltarea conceptului cu două locuri numit Misano, care a servit la consacrarea producătorului japonez de a produce motociclete alături de mașini. Alpine sugerează că noul concept ar putea oferi indicii cu privire la viitoarele modele de producție ale mărcii. 

Sursă: autocar.co.uk

Articolul precedent

Aston Martin dezvoltă baterii de înaltă performanță cu Britishvolt. Primul vehicul electric va fi lansat în 2025 

Vehiculele electrice cu baterii (BEV) au reprezentat 6% din piața globală de automobile vândute la sfârșitul anului 2021

Articolul urmator