Alpine A4810 – supercarul alimentat cu hidrogen ar putea debuta în 2035

Descris ca o „super-berlinette”, conceptul Alpine A4810 este o viziune intrigantă a mașinilor sport cu emisii zero pe care marca franceză o va lansa în 2035. Modelul a fost proiectat de un grup de studenți de la Institutul European de Design din Torino, Italia, care au acceptat provocarea producătorului francez de a crea un concept care să includă tehnologii de ultimă generație. Studenții IED au creat anterior concepte în parteneriat cu Suzuki, Hyundai și Pininfarina. 

Dincolo de aspectul său futurist, viitorul A4810 se remarcă prin adoptarea unui sistem de propulsie alimentat cu hidrogen, o premieră pentru marca de performanță deținută de Renault. Creatorii săi nu au specificat încă dacă prototipul va lua forma unei instalații electrice convenționale cu pile de combustie sau a unui sistem de ardere cu hidrogen, dar prezența orificiilor de evacuare voluminoase par să confirme specialiștilor de la Autocar. 

Indiferent de forma pe care o va lua în final, conceptul marchează o îndepărtare radicală de la actualul Alpine A110, care folosește un motor cu patru cilindri alimentat pe benzină. Luând în considerare faptul că modelul este o propunere futuristă, nu au fost oferite detalii precise despre configurația tehnică și potențialul de performanță. Studenții de la IED au declarat însă că mașina este „ușoară, dar puternică și agilă”, care pune accent în special pe plăcerea de a conduce. 

Alpine A4810 măsoară 5091 mm lungime, 1055 mm înălțime și 2010 mm lățime, ceea ce îl face substanțial mai mare, din toate punctele de vedere, comparativ cu modelul A110. La nivel vizual, sursele oficiale au dezvăluit că designerii săi au încercat să implementeze soluții aerodinamice inspirate de Formula 1. 

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>