Alfa Romeo Tonale – primul model plug-in hybrid al italienilor, cu până la 275 CP

Jean-Philippe Imparato, președintele companiei, a dezvăluit primul model din noua era Alfa Romeo, în prezența celor doi piloți F1, Valtteri Bottas și Guanyu Zhou. După repetate întârzieri, producătorul italian se pregătește să înceapă marea transformare a mărcii. Și ce modalitate mai bună de a începe procesul “Metamorfosis” decât cu debutul unui model nou, primul SUV de dimensiuni mici al producătorului din Torino. Este vorba despre Tonale, care a fost prezentat în cadrul unui eveniment transmis live de la muzeul Alfa Romeo.

SUV-ul este o versiune de producție a conceptului Tonale, care a fost dezvăluit în urmă cu trei ani. Desigur, echipa de design Alfa Romeo a simplificat designul, dar a păstrat câteva aspecte, precum farurile și stopurile inspirate de Zagato SZ. Versiunea de serie include oglinzi laterale mai mari și mânere standard pentru deschiderea ușilor. Jantele de 17 inci sunt oferite în pachetul standard, însă clienții pot alege una dintre opțiunile de pe listă: roțile de 18, 19 și 20 de inci. 

La interior, producătorul a introdus un panou de instrumentar de bord complet digital, cu un afișaj de 12.3 inci și un display central de 10.25 inci pentru sistemul multimedia Uconnect 5, compatibil cu versiunea wireless a sistemelor Apple CarPlay și Android Auto. Permite, de asemenea, și actualizări over-the-air. La bord, veți găsi un sistem de aer condiționat cu două zone, scaune față încălzite și ventilate, iluminare ambientală și un sistem audio Harman Kardon cu 14 difuzoare. 

În ceea ce privește specificațiile tehnice, gama de motorizări este una destul de generoasă care include agregate convenționale, sisteme de propulsie hybrid (fără încărcare la priză) și o versiune plug-in hybrid. Acestea din urmă combină un motor pe benzină de 1.5 litri cu o unitate electrică de 15 kW (48V), fiind disponibile în două configurații de putere: 130 CP și 160 CP (care folosește  turbină cu geometrie variabilă). Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, modelul vine cu tracțiune față și transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj.

Noul Tonale Q4 PHEV, pe de altă parte, are un motor pe benzină de 1.3 litri montat pe puntea din față și o unitate electrică pe puntea din spate. Ansamblul generează 275 de cai putere și are o baterie de 15.5 kWh, permițându-i să atingă 100 km/h în doar 6,2 secunde. Autonomia electrică din spațiul urban este de 80 de kilometri, în timp ce autonomia ciclului combinat este de 60 de kilometri, potrivit reprezentanților. Mai mult, Tonale oferă cea mai bună dinamică de condus din clasa sa. 

Printre caracteristicile de siguranță oferite standard se numără Cruise Control Adaptive, Forward Collision Warning cu frânare de urgență și funcția de recunoaștere a pietonilor, Lane Keep Assist, monitorizarea unghiului mort și Rear Cross-Path Detection. 

Cumpărătorii pot alege un pachet tehnologic care permite conducerea semi-autonomă de nivel 2 ca opțiune. Noul Alfa Romeo tonal va fi disponibil pentru comandă în aprilie. Clienții pot alege, opțional, un pachet de tehnologii care permit un condus semi-autonom de nivel 2. Potrivit companiei italiene, comenzile pentru noul Alfa Romeo Tonale vor fi deschise mai târziu, în luna aprilie.

Sursă: automarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>