A șaptea generație a liniei de mașini sportive de la Nissan prezintă un aspect nou și tehnologie de ultimă generație

Producătorul japonez a dezvăluit versiunea de producție a noii sale mașini sport Z, care va fi oferită cu un motor V6 twin-turbo de 400 CP, alături de un design diferit cu aspect retro. Previzualizat în septembrie anul trecut, noul rival Toyota Supra va fi a șaptea generație a liniei de vehicule Z  a companiei japoneze, după modelul 370Z. 

Încă nu se știe dacă supercarul va apărea pe teritoriul european din cauza a ceea ce Nissan a menționat anterior referitor la o piață de mașini sport în scădere, rezultată de pe urma reglementărilor specifice privind emisiile de carbon. Cert este că modelul va fi pus în vânzare în Statele Unite ale Americii anul viitor. 

În ceea ce privește specificațiile tehnice, modelul a înlocuit motorul V6 de 3.7 litri de pe versiunea 370Z cu un nou propulsor V6 de 3.0 litri twin-turbo, utilizat și în coupe-ul Infiniti Q60. Pe lângă faptul că oferă cu 68 CP mai multă putere decât motorul 370Z, noua unitate produce un cuplu de 350 lb ft la 5600 rpm, adică cu 30% mai mult decât modelul anterior. 

Noul Nissan Z poate fi oferit cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau cu una automată cu nouă trepte, ambele fiind conectate la un sistem de control de înaltă performanță. Potrivit producătorului, noul model se bazează pe trăsăturile de manevrabilitate ale generațiilor anterioare, fiind conceput pentru a fi „una cu șoferul”. 

În ceea ce privește designul interior, aspectul îmbină plăcutul cu tehnologia modernă, dezvăluind un ecran tactil de 8.0 inci pentru infotainment în centrul tabloului de bord, cu elemente clasice de design Z. Producătorul a menționat anterior că a solicitat sfaturi de la piloții de curse pentru a îmbunătăți aspectul interior, care, spune el, poate fi văzut în configurația ecranului digital personalizabil de 12.3 inci.

Sursă foto: auto-bild.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>