Peste 4 milioane de mașini electrice au fost vândute la nivel global în 2021

Popularitatea vehiculelor electrice continuă să crească de la an la an, dublându-și cota de piață în 2021 de la 3,1% la 6,2%. Conform unor statistici realizate de Jato Dynamics, anul trecut au fost vândute 4.2 milioane de mașini electrice noi la nivel mondial. China a continuat să fie lider, reprezentând aproximativ jumătate din întreaga cerere globală. S-au înregistrat, de asemenea, câștiguri semnificative și în Europa și America de Nord. 

La nivel european, extinderea portofoliului de mașini Volkswagen și Stellantis a contribuit la creșterea vânzărilor de vehicule electrice, la fel cum a făcut Tesla. Numeroase stimulente guvernamentale au contribuit, de asemenea, la creșterea cererii de vehicule electrice. Tot mai mulți consumatori au început să se familiarizeze cu beneficiile obținute și să înțeleagă necesitatea acestor alternative la vehiculele tradiționale pe benzină și diesel. 

Jato Dynamics a mai adăugat că, în timp ce America de Nord a făcut unele progrese în adoptarea vehiculelor electrice, există factori care au încetinit adoptarea acestora, cum ar fi cererea consumatorilor pentru SUV-uri și camioane. Lipsa globală de semiconductori a contribuit, de asemenea, la adoptarea vehiculelor electrice, deoarece mulți producători OEM au fost forțați să acorde prioritate producției celor mai profitabile modele, reducând liniile de asamblare pentru unele vehicule pe benzină și diesel. 

Deloc surprinzător, Tesla continuă să fie lider în vânzările de vehicule electrice cu baterii, reprezentând 21% din piață. Jato Dynamics afirmă că această creștere a deschis piața mai multor producători de echipamente originale (OEM) din Europa și America de Nord pentru a urmări în mod constant strategiile de electrificare. Producătorii de mașini din China ar trebuie să fie recunoscători companiei americane pentru că a ajutat la creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor cu privire la vehiculele BEV. 

Sursă: carscoops.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>