Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință pentru asigurările RCA

La fiecare șase luni, ASF oferă o listă de prețuri de referință pentru asigurările RCA. Raportul aferent lunii februarie tocmai a fost lansat, iar primele au crescut pentru toate categoriile de șoferi și autovehicule, în comparație cu tarifele din august 2021. De subliniat faptul că Guvernul va semna plafonarea tarifelor RCA, pe o perioadă de 6 luni, dar la nivelul noilor tarife de referință, adică la un nivel mai mare.

Șoferii cu mașini sub 1.200 de centimetri cubi și cu vârste cuprinse între 51 și 60 de ani vor plăti cele mai mici tarife, potrivit noilor prevederi. Valoarea primei este de 693 de lei. De cealaltă parte se află șoferii cu mașini care depășesc 2.500 de centimetri cubi și cu o vârstă mai mică de 30 de ani. Noul tarif de referință pentru aceștia este de 3.551 lei. 

Potrivit raportului din luna august a anului trecut, tariful RCA reprezenta la acea vreme suma de 3.090 lei. Aceste plăți de referință au rolul de indicatori pentru asiguratori și asigurați. Nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață.

Sursă: automarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>