Siguranță la volan: ce verificări trebuie să faci periodic, pentru a te deplasa fără probleme

De cele mai multe ori, siguranța la volan înseamnă respectarea limitelor de viteză și a legilor de circulație, însă cât de mult se pune accentul pe revizia auto? O mașină este alcătuită din componente mecanice și electronice, astfel că o verificare periodică a bunei funcționări poate salva vieți. Așa cum tu alegi să-ți faci controale periodice de sănătate, la fel trebuie verificat și automobilul cu care circuli zilnic. Este cu mult mai ușor să previi un incident decât să tratezi problema rezultată.

Majoritatea dintre cei cu care ne întâlnim în trafic folosesc aceleași porțiuni de drum pentru a se deplasa dintr-o parte în alta, astfel că toți avem responsabilitatea de a menține siguranța pe șosea. Deși uneori pare imposibil, un șofer vigilent respectă codul rutier și se adaptează corespunzător nevoilor din trafic fără a se pune pe sine în pericol sau pe cei din jur. Un șofer care promite siguranță la volan trebuie să exprime vigilență și conștientizarea pericolelor mai întâi de toate. 

Dacă ești la început și nu te-ai familiarizat încă cu abilitățile de control ale mașinii, ia o pauză de la condus până pui cap la cap toate componentele și înveți cum se folosesc una de cealaltă pentru a te pune în mișcare. În acest mod, îți vei da seama mai repede de unde vine zgomotul din spate sau dacă motorul mașinii pare că sună diferit. Procesul de reconstrucție a unei mașini sau de înlocuire a componentelor majore ar putea fi cea mai bună soluție, însă trăim în secolul vitezei. Nu mai dispunem de timp și nici de posibilități financiare pentru a o lua de la zero. 

În ultimele decenii, industria de automobile a înregistrat o creștere exponențială. Există în prezent o gamă variată de mașini cu diferite specificații, însă toate aceste funcții care pun în mișcare vehiculul au nevoie de o serie de verificări periodice pentru a te deplasa fără să întâmpini probleme. Siguranța la volan e vitală pentru pasagerii, astfel că sistemele care pun vehiculul în mișcare trebuie să conțină componente îngrijite și de înaltă calitate. Dacă accesați autoeco.ro veți vedea că există o mulțime de piese auto de la diferiți producători care așteaptă să fie schimbate. Faceți o trecere în revistă și încercați să le diferențiați, asimilând, totodată, rolul și specificațiile fiecăreia. 

Nu uitați că sistemul de frânare este cel mai important mecanism de securitate al mașinii. Este compus din alte trei subsisteme, cel de acționare, de transmitere și cel mecanic, aflat la nivelul roții. Pentru a înțelege cât mai bine cum funcționează acest mecanism, imaginați-vă că în momentul în care simțiți că nu mai controlați mașina, apăsând pedala, cele două plăcuțe de frână, acționate de către un etrier, opresc discul de rotație și reduc, în acest mod, viteza cu care se rotește acesta. Pe lângă forța și abilitatea imediată de a călca pedala de frână, limitarea vitezei este influențată și de factori precum suprafața de deplasare, condițiile climatice și cel mai important, starea autoturismului. 

Trebuie să înțelegeți că amânarea reviziilor auto vă poate pune viața în pericol, iar sistemul de frânare este doar unul dintre acele mecanisme care joacă un rol esențial în siguranța la volan. Interesează-te și află cât mai multe informații despre funcția și sarcinile acestor discuri frana, la ce interval de timp trebuie schimbate și cum se înlocuiesc. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>