Peste 66% dintre șoferi cred că mașinile electrice au motoare pe benzină

În urma unui studiu realizat de Toyota cu privire la mașinile electrice, mult de 66% din respondenți au fost de părere că acestea au în componența sa și un motor termic pe benzină. Având în vedere noile reglementări care au în vedere reducerea emisiilor de gaze, tot mai mulți producători auto sunt nevoiți să-și diversifice portofoliul cu versiuni electrice. În ciuda numărului crescut de șoferi care au decis să facă trecerea către o industrie electrificată, companiile se confruntă cu o problemă legată de ceea ce presupun aceste mașini electrice și modul în care funcționează. 

În cadrul unui eveniment organizat de producătorul japonez, care avea ca subiect principal viitorul mobilității electrice, compania a dezvăluit rezultatele unor studii cu privire la cunoștințele generale pe care le dețin clienții despre aceste mașini. Primul studiu, realizat în 2019, la întrebarea dacă mașinile electrice au și un motor pe benzină, 66% dintre respondenți au spus că da, în condițiile în care răspunsul corect este nu. Mai mult, într-un studiu realizat în 2020, responsabilii au adresat aceeași întrebare, iar răspunsul a fost același.

În cadrul celor două studii, producătorul japonez a pus și întrebarea dacă mașinile hibride trebuie conectate la prize electrice. Doar că 75% au răspuns corect, zicând că nu. Restul de 35% sunt de părere că mașinile hibrid tradiționale necesită o priză pentru încărcare. În speranța de a combate aceste informații eronate, Toyota a pus bazele unui centru de educație.

Sursă: automarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>