5 motive pentru care este important să mergi cu mașina în service periodic

Foarte mulți dintre conducătorii auto merg la service doar atunci când apar problemele, însă un astfel de comportament nu este responsabil nici față de mașină și nici față de propria persoană, cu atât mai puțin față de pasagerii din mașină sau de ceilalți participanți la trafic.

Vizitele periodice la service au rolul de a preveni problemele. Așa cum tu mergi la medic periodic pentru prevenție și mașina are nevoie de vizite periodice la service, tot pentru prevenție. În plus, specialiștii de la service auto din Brasov AUTO Vrom atrag atenția asupra faotului că sunt tot mai multe persoane care atunci când cumpără mașini la mâna a doua, vor cartea de service și vor să vadă toate intervențiile făcute asupra mașinii, dar și mentenanța făcută la timp și reviziile efectuate corect. Deci, dacă nu poți dovedi toate acestea, vei găsi greu un cumpărător.  Iată cele mai importante motive pentru care ar trebui să mergi periodic cu mașina în service.

Îți păstrezi garanția

Dacă mașina ta este în garanție, va trebui să respecți recomandările producătorului cu privire la întreținerea periodică și să mergi la intervale regulate de timp în service pentru verificări și schimburi de consumabile. De asemenea, va trebui să alegi un service autorizat pentru brandul tău de mașină sau un service partener cu producătorul, care să poată face aceste intervenții fără să pierzi garanția.

Motorul va rămâne sănătos mai mult timp

 Unul dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să mergi în service periodic este sănătatea motorului. Mașinile trebuie să fie întreținute. Sunt proiectate pentru a necesita întreținere și pentru a fi menținute în stare bună de funcționare cu ajutorul specialiștilor și cu ajutorul celor mai bune consumabile. Schimbarea uleiului și a filtrelor la intervale de timp regulate previne pătrunderea murdăriei în părțile aflate în mișcare ale motorului. Aceste particule pot determina probleme considerabile și pot chiar deteriora complet motorul, caz în care operațiunea de înlocuire va fi foarte scumpă.

Dacă mergi periodic în service vei rămâne în siguranță

Deși nu ai probleme majore cu mașina atunci când mergi în service vor fi verificate toate părțile importante pentru a fi sigur că sunt în stare bună. În momentul reviziilor se va verific starea generală a mașinii pentru a identifica potențialele probleme care pot să afecteze siguranța. Aceste verificări includ și componentele importante, așa cum sunt frânele, suspensiile și sistemul de evacuare pentru a ne asigura că sunt în cea mai bună stare de funcționare.

Vei întreține și verifica anvelopele

În timpul verificărilor periodice vor fi întreținute și anvelopele și vor fi verificate de specialiști pentru a se asigura că starea lor este una bună și că au o adâncime rezonabilă a benzii de rulare. Limita legală este de 1.6 mm, dar este recomandat să iei în calcul schimbarea anvelopelor de la 3mm pentru a menține performanța optimă pe șosea, mai ales pe vreme rece sau umedă.

Cu reviziile periodice vei conserva valoarea mașinii

De cele mai multe ori o mașină este una dintre cele mai scumpe achiziții pe care le vei face. Prin urmare, este foarte important să protejezi cât mai bine această investiție, menținând mașina în stare bună. Componentele în mișcare trebuie să fie păstrate în stare bună și acest lucru se va obține doar cu vizite periodice în service.

Mașina ta va avea o valoare mai mare în momentul în care vrei să o vinzi, în cazul în care ai un istoric de service complet. De asemenea, dacă mașina este avariată într-un accident, compania de asigurări poate plăti mai puțin decât te-ai aștepta, motivând că nu ai un istoric de service corespunzător.

Întreținerea mașinii la intervale corecte de timp și folosind produsele corecte, așa cum este recomandat de producător, te poate ajuta să economisești bani pe termen lung. Un motor care nu este corect întreținut va folosi mai mult combustibil decât un motor care este bine întreținut ceea ce înseamnă că vei cheltui mai mult pe combustibil. Anumite componente așa cum sunt frânele, vor determina probleme de siguranță considerabile atunci când nu sunt verificate și schimbate la timp. Prin urmare, verificările periodice îți asigură atât economii cât și confort și drumuri cât mai sigure, fără evenimente neplăcute.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>