29 Martie: Lotus dezvăluie primul SUV din istoria companiei

Modelul, cunoscut sub numele de cod Type 132, include un motor electric și urmează să fie fabricat în Wuhan, China. După o serie de imagini noi și videoclipuri teaser cu noul SUV, Lotus a declarat oficial că lansarea noului model va avea loc pe data de 29 martie. După Evija, viitorul Type 132 va fi al doilea model electric din portofoliul companiei.

Lista cu specificații tehnice despre noul SUV nu a fost încă dezvăluită, însă se știe că Type 132 va fi construit pe un șasiu dedicat, care poate găzdui o baterie de 120 kWh. Mașina va fi echipată cu două motoare electrice și un cu sistem de tracțiune integrală. Propulsorul electric va dezvolta o putere cuprinsă între 600 și 700 CP, iar ampatamentul va măsura o lungime între 2889 și 3100 de milimetri. Așadar, timpul de accelerație de la 0 la 100 km/h nu depășește 3 secunde. În plus, datorită unui sistem de 800 de volți, automobilul va avea și un sistem de încărcare rapidă.

Tehnologia avansată LiDAR, componentele aerodinamice active și instrumentele digitale vor fi, de asemenea, incluse în noua generație Lotus. După Type 132, compania britanică intenționează să lanseze două versiuni electrificate. Type 133 va fi un coupe cu patru uși, iar Type 134, un crossover mai mic decât SUV-ul pe care îl vom vedea curând. Producătorul a anunțat că vânzările noului model vor începe la sfârșitul lui 2022 sau la începutul lui 2023. 

Sursă: automarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>